Uthvilte sjåfører er viktig for trafikksikkerheten

Nye Veier har lyst ut konkurransen for etablering og drift av to døgnhvilplasser. Døgnhvileplassene skal etableres langs E18 på Langrønningen i Bamble og Grenstøl i Tvedestrand.

Bildekarusell: Eksempler på hvordan områdene på Grendstøl kan utnyttes. Illustrasjoner: Feste Grenland/Trafo Arkitektur - Aktiv Rast | 2016

 

Nye Veier har lyst ut konkurranse for etablering og drift av to døgnhvilplasser. Døgnhvileplassene skal etableres langs E18 på Langrønningen i Bamble og Grenstøl i Tvedestrand.

- Nye Veier ønsker døgnhvileplasser som gir yrkessjåførene et godt og helhetlig tilbud. Døgnhvileplasser skal gi sjåførene anledning til søvn og hvile. De skal bidra til en komfortabel og hyggelig periode når sjåførene skal ta sine lovpålagte hvileperioder, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør i Nye Veier for E18 Langangen-Grimstad.

I tilknytning til døgnhvileplassene skal det etableres et veiserviceanlegg for å sikre sjåførene og andre veifarende et nødvendig servicetilbud. Veiserviceanlegget bør for eksempel inneholde et godt tjenestetilbud som for eksempel betjent drivstoffstasjon, tilgang til ladestasjoner, matservering, kiosk- og eller dagligvareutsalg, nærinformasjon og aktiviteter for å redusere stillesitting, øke aktivitetsnivået og skape trivsel.

- Vi ønsker et godt og samlet tilbud til alle veifarende. Av hensyn til brukerne langs veien bør veiserviceanlegg, energistasjoner og døgnhvileplassdrift etableres som et samlet tilbud. Anlegget skal etableres og drives med bærekraft og miljø som et sentralt fokus, sier Ramlo.

Det skal inngås en konsesjonskontrakt med den tilbyder som gir det beste servicetilbudet til våre brukere. I dette tilfelle innebærer det at leverandøren gis mulighet til å utnytte arealet iht. det fastsatte formålet og at driftsrisikoen er overført fra oppdragsgiveren til leverandøren

Arkiv