Åpner fem kilometer med nylagt asfalt på E6 over Bergshøgda

Natt til onsdag flyttes E6-trafikken over på det nybygde motorveifeltet fra Arnkvern til Tjernli. Dette gir E6-trafikantene fem kilometer ny tofeltsvei med 70 km/t. Samtidig åpnes nordgående påkjøringsrampe på Bergshøgda og sørgående avkjørings- og påkjøringsramper i Nydal. Den nordgående påkjøringsrampen i Nydalkrysset stenges.

Arbeidene med å legge om trafikken starter kl. 18.30 tirsdag kveld. Alt skal være klart onsdag morgen.

- Det er svært positivt for trafikantene at vi får åpnet fem kilometer med tofeltsvei over Bergshøgda nå før ferietrafikken tiltar for fullt. Med sammenhengende fartsgrense på 70 kilometer i timen blir reisetiden nesten halvert på denne delstrekningen, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier Innlandet.

Trafikanter som skal nordover fra Nydalkrysset må følge Furnesvegen (fylkesvei 84) til Bergshøgda. Der kan de kjøre inn på E6 via den nye rundkjøringen og ny nordgående påkjøringsrampe.

- På Bergshøgda blir rundkjøringen på østsiden av krysset, og den nordgående påkjøringsrampen tatt i bruk. Dette gir bedre fleksibilitet for alle som ferdes i dette området, sier Moshagen.

Fra og med neste uke reduseres aktiviteten i anleggsområdet.

- Totalentreprenørene Veidekke og Hæhre, som bygger nye E6 for Nye Veier, avvikler ferie fra og med neste uke og ut juli måned. Det blir noe aktivitet med bygging av konstruksjoner gjennom sommeren, men de fleste anleggsarbeiderne skal nå ut i velfortjent ferie, sier Moshagen.

Nye Veier er i rute med utbyggingen av 43 kilometer med firefelts motorvei. Allerede 1. oktober 2019 åpner Nye Veier 12 kilometer med firefelts motorvei fra Kolomoen til Kåterud. Sommeren 2020 åpner delstrekningen Kåterud – Brumunddal, mens siste delstrekning fra Brumunddal til Moelv åpner desember 2020.   

Arkiv