På jakt etter lokale leverandører

Når det skal bygges syv kilometer med motorvei fra Kvål til Melhus er det mange behov som melder seg. Jakten etter lokale leverandører er i gang!

Fra venstre: Aina Midthjell Reppe, daglig leder i NiT Midtre Gauldal, Øyvind Enger, Martin Carrick og Petter Klungsøyr Angelsen.


I februar det ble kjent at det er entreprenør Peab og rådgiverselskapet Cowi som får jobben med å bygge firefelts motorvei fra Kvål til Melhus. Selv om det er et svensk entreprenørselskap som fikk jobben, så er det mange muligheter for lokale bedrifter i dette prosjektet. I samarbeid med Næringsforeningen i trondheimsregionen (NiT) arrangerte prosjektet en leverandørkonferanse forrige uke for å forklare nærmere hva dette dreier seg om.  

– Vi ønsker å inkludere lokalmiljøet på en positiv måte. Det er blant andre dere som sitter her vi ønsker å knytte til oss, sa Øyvind Enger, innkjøpssjef i Peab, til de cirka 120 fremmøtte. 

Enger ramset opp noe av det som prosjektet vil trenge: deponi av store volum, store masser av pukk, grus o.l., flere hundre meter med støyskjerming, elektrotjenester, anleggsgartner, betongvarer, trafikksikringselementer, rivearbeider, anleggsmaskiner, overnattingsmuligheter, mat- og serveringstjenester og renholdstjenester. For å nevne noe.

– Og det er helt sikkert andre ting som dukker opp underveis, sier Enger.  

Forventer full åpenhet
I tillegg til å skissere hva prosjektet vil trenge i byggeperioden ble det sagt noen ord om hva Nye Veier, Peab og Cowi forventer av sine underleverandører.

– Dette prosjektet gjennomføres som en integrert prosjektleveranse. Det innebærer at vi har full åpenhet. Vi deler alt av informasjon, og det er ingen som har en skjult agenda. Dette er noe jeg også forventer av underleverandørene, sa Petter Klungsøyr Angelsen, prosjektleder i Nye Veier E6 Trøndelag.

Prosjektleder i Peab, Martin Carrick, fortalte at i Peab jobber de etter det de kaller for «JUPP»:

– Det står for jordnær, utviklende, personlig og pålitelig. Dette er noe som vi ønsker at våre underleverandører også skal leve etter, sa han.


Kontaktinfo
Ønsker du å melde deg som leverandør i prosjektet eller har du spørsmål angående dette? Ta kontakt med innkjøpssjef i Peab: 

Øyvind Enger
oyvind.enger@peab.no
Telefon: 406 49 494

 

Arkiv