Spanjoler på sjekker’n

Nye Veier har engasjert det spanske entreprenørselskapet Acciona til å bygge den nye motorveien fra Ranheim til Værnes. Nå er spanjolene på jakt etter lokale firma som kan være med på Trøndelags største veiprosjekt.

Godt oppmøte: Mer enn 400 personer ville komme på leverandørdagen i Stjørdal. Det var dessverre ikke plass til alle, men 200 personer fra 140 ulike selskap fikk høre mer om veiprosjektet Ranheim-Værnes. 
Vellykket dag: Både utbyggingssjef Jørund Gullikstad (t.v.) og prosjektleder Grim Rønsberg synes leverandørdagen var vellykket.   - Det var stor interesse både før, under og etter presentasjonen, sier Gullikstad. Prosjektdirktør i Acciona, Jacobo Arnanz Gonzales, i front i bildet. 
Ta kontakt: Fikk du ikke være med på konferansen, men har lyst til melde interesse for å være med i prosjektet? Ta kontakt med innkjøpssjef i Acciona, Antonio Mendoza. 

I høst signerte Nye Veier kontrakt med det spanske entreprenørselskapet Acciona Construction. Sammen med sine norske underleverandører Multiconsult og Leonhard Nilsen & Sønner skal Acciona bygge firefelts motorvei fra Ranheim til Værnes. Nye Veier er opptatt av å bygge vei på en ny og bedre måte enn hva som er blitt gjort før, og da kan det være nyttig å dra inn ekspertise fra utlandet. Acciona bygger infrastruktur i mer enn 40 land, og årlig setter de av mer enn to milliarder kroner til forskning og utvikling. Spanjolene bringer derfor noe nytt inn i byggeprosjektet. Men hvem kjenner vel strekningen Ranheim-Værnes bedre enn trønderne selv? Det er grunnen til at både Nye Veier og Acciona ønsker å koble på det lokale næringslivet.

– Acciona ønsker selv å engasjere så mange som mulig lokalt fremfor å ta inn kapasitet fra utlandet. De vil derfor sjekke ut lokalmarkedet for å se hva som finnes av både kapasitet og kompetanse, sier Jørund Gullikstad, utbyggingssjef i Nye Veier.

For å koble Acciona sammen med lokale virksomheter, ble det holdt en leverandørkonferanse i Stjørdal denne uken. Over 200 personer fra 140 ulike selskap møtte opp for å lære mer om prosjektet.

– Det er veldig nyttig med slike treff som dette, og det er noe vi skal fortsette med i alle våre prosjekter, sier Gullikstad.

Ranheim-Værnes
Strekningen Ranheim-Værnes er på 23 km. og har en prosjektkostnad på 5,6 milliarder kroner. Planlagt byggestart er høsten 2019 og veien skal være ferdig til 2024. Første etappe er Ranheim-Reitan på 9 km. Du kan lese mer om prosjektet her.

Kontaktpersoner
Fikk du ikke være med på leverandørkonferansen, men er likevel nysgjerrig på hva dette dreier seg om? Løpet er ikke kjørt; ta kontakt med Antonio Mendoza eller Jacobo Arnanz Gonzalez i Acciona.

Antonio Mendoza, innkjøpssjef i Acciona
(+34) 911 259 690
anmendoza@acciona.com


Jacobo Arnanz Gonzalez, prosjektdirektør i Acciona
467 48 683
jacobo.arnanz.gonzalez@acciona.com

 

Arkiv