Åpner første del av E6 Kvål – Melhus

Neste uke åpner Nye Veier nesten tre kilometer med flunkende ny firefelts motorvei fra Kvål til Skjerdingstad.

Fra neste uke av kan du kjøre på denne veien. Nye Veier åpner delstrekningen E6 Kvål – Skjerdingstad for trafikk. Hele prosjektet E6 Kvål – Melhus ferdigstilles til sommeren neste år. Da har Nye Veier bygge syv kilometer med mer trafikksikker, effektiv og fremtidsrettet motorvei.  


Det vil bli arbeider og manuell dirigering på strekningen fra rundkjøringen på Kvål til Hofstad fra tirsdag 07.12 til torsdag 09.12. Natt til 09.12 vil strekningen åpnes. Det betyr at nesten tre kilometer ny firefelts motorvei er åpnet for trafikk i E6-prosjektet som strekker seg fra Kvål til Melhus. I tillegg ble ca. én kilometer, fra Lenamælen til Prestteigen, åpnet 29.11.21. Da ble også den midlertidige rundkjøringen sør for Melhuskrysset fjernet.

– Dette er store milepæler i prosjektet. Selv om det bare er deler av strekningen som åpnes, er det helt klart merkbart for trafikantene at vi nærmer oss ferdigstillelse. Når deler av veien er klare til bruk, er det ingen grunn til å vente med å flytte trafikken over. Det er med stor glede at vi åpner den første delstrekningen i prosjektet, sier Ole Gunnar Sølberg, prosjektsjef i Nye Veier.

Den nye motorveien bygges for fartsgrense 110 km/t, men slik blir det ikke enda. Foreløpig er fartsgrensen 80 km/t. Den ferdige delstrekningen ved Melhuskrysset har 90 km/t. Fartsgrensene bestemmes av skiltmyndighetene.

Nye Veier startet utbyggingen av ny E6 fra Kvål til Melhus høsten 2019. Det var da første utbyggingsprosjekt i Trøndelag i regi av Nye Veier. Hele strekningen vil være ferdig til sommeren 2022. Da har Nye Veier, sammen med Peab og Cowi, bygget syv kilometer med mer trafikksikker, effektiv og fremtidsrettet motorvei.

 

Den røde linjen viser ny E6 fra Kvål til Skjerdingstad. Veien åpnes for trafikk 9. desember. 

Bilder