Nye Veiers Messenger-varsling er midlertidig ute av drift

Nye Veier har tekniske problemer med push-varsling via Facebook Messenger. De øvrige varslingskanalene fungerer som normalt. – Vi jobber med saken og beklager ulempene det eventuelt medfører trafikantene, sier Linn Herredsvela, senior kommunikasjonsrådgiver i Nye Veier.

I september lanserte Nye Veier en digital nyhetstjeneste for utbyggingen av E6 Ranheim-Værnes. Tjenesten sender ut varsel om planlagt anleggsarbeid som påvirker trafikken, i kanaler som Facebook Messenger, e-post og Twitter. Men å bruke teknologien på nye måter kan være utfordrende, og akkurat nå fungerer ikke Messenger slik det skal.

– Vi er i dialog med Facebook og har startet feilsøking for å finne årsaken til problemet. I mellomtiden får vi dessverre ikke til å sende ut nyhetsmeldinger via Messenger, forteller Herredsvela.

Øvrige varslingskanaler fungerer
Timingen er uheldig nå som anleggsarbeidet i prosjektet for alvor trappes opp. Herredsvela oppfordrer publikum til å melde seg på e-post-listene og/eller følge Nye Veier E6 Trøndelag på Twitter. Disse kanalene fungerer som normalt. Hun minner også om at Veitrafikksentralen fortsatt er den primære nyhetskilden når det gjelder trafikkmeldinger. 

– Vi ønsker å gi trafikanter og beboere i området god informasjon i forkant av anleggsarbeid som kan påvirke trafikken. Det er for å skape forutsigbarhet, slik at man for eksempel kan legge inn ekstra reisetid og unngå stress. Derfor er det veldig leit at Messenger ikke fungerer akkurat nå. Men sånn er det noen ganger når man prøver helt nye ting, sier Herredsvela.

Nye Veier lanserte den digitale nyhetstjenesten først i februar, da for utbyggingsprosjektet E6 Kvål-Melhus. Byggherren var først ute i Norge til å bruke Messenger og chatbot-teknologi på denne måten.

For å enkelt melde deg på e-post-varslingen og/eller Nye Veiers Twitter-konto, besøk prosjektenes nettsider. Klikk her for Ranheim-Værnes og her for Kvål-Melhus. Nye Veier holder også på å få en ordning på plass med nabovarsling.no for Ranheim-Værnes-prosjektet. Dette er en sms-tjeneste der du kan få melding før sprengninger (som ikke nødvendig påvirker trafikken).