Jobb og karriere

For å nå målet om helhetlig og kostnadseffektiv planlegging, utbygging og drift & vedlikehold av trafikksikre hovedveier ser Nye Veier etter nytenkende, energiske og smarte hoder.

Nye Veier har rammeavtale med Experis og Personalhuset på rekrutteringstjenester på fagstillinger og på Qualified Professional og Mercuri Urval på lederstillinger. Ta gjerne kontakt for mer informasjon eller spørsmål.

Hva kjennetegner oss?

Nye Veier er et relativt lite selskap med et stort ansvar – de neste årene skal vi bygge trafikksikre veier for omkring 150 milliarder. For å lykkes med dette er vi organisert som en slank og effektiv byggherreorganisasjon. Vårt hovedkontor er lokalisert i Kristiansand, mens prosjektkontorene legges dit hvor vi planlegger og bygger vei. Vi rekrutterer ledere og fagpersonell på tvers av bransjer og sektorer, slik som bygg/anlegg, oljeservice, rådgivere og andre i privat og offentlig virksomhet. Nye Veier ønsker en kultur hvor den enkelte tar ansvar, ser helhet og er opptatt av det som skaper nytteverdi for trafikantene. Åpenhet, ansvarlighet og likebehandling skal prege bedriftskulturen, og bidra til å bygge tilliten til selskapet både internt og eksternt. Nye Veier påvirker samfunnsutviklingen og ønsker å bidra til verdiskapning og god utnyttelse av samfunnets ressurser.

Les mer i vår årsrapport 2019.

Våre verdier

rotate_right

Fornyer

Vi fornyer ved å tenke nytt og utfordre

show_chart

Forbedrer

Vi forbedrer ved å bringe verdi til jobben hver dag

favorite

Forsikrer

Vi forsikrer ved å ta samfunnsansvaret vårt på alvor

Noen av våre ansatte

Ovedie

"I Nye Veier jobber jeg sammen med mange kompetente kolleger i et dynamisk arbeidsmiljø, med få grensesnitt og korte kommunikasjonsveier. Meningsutvekslinger verdsettes og bringer selskapet fremover i stadig utvikling. Folk er engasjerte – det liker jeg."
Ovedie Hopen, prosjektstyrer

Roger

"Å jobbe i Nye Veier har gitt meg mulighet til å oppleve det å være med på reisen til en «start-up». Jeg har fått mulighet til å jobbe med rundt 165 fremoverlente kolleger som hver dag jobber for våre verdier; fornye, forbedre og forsikre. Det er svært motiverende at det er så stor interesse for å finne de gode løsningene. Samtidig vil endringene vi gjennomfører bidra til mye positivt for samfunnet når det gjelder trafikksikkerhet og vekst."

Roger Susort, rådgiver utbyggingsstrategi

Eline

Det viste seg å ikke være slik at man bruker mye tid på å kontrollere de som bygger veien. I Nye Veiers prosjekter er det nemlig mye viktigere at entreprenøren får større ansvar. Slik finner vi de beste løsningene – sammen. Det er spesielt dette som gjør det så gøy å være en del av en aktør som ønsker å fornye veibransjen.

Eline Rosenlind Falch, rådgiver vei

Per-Steinar

Det beste med jobben i Nye Veier er at jeg etter 25 års arbeidserfaring har fått muligheten til å kombinere min formelle kompetanse fra elektro, bygging og prosjektgjennomføring med realkompetansen fra arbeidslivet. Samtidig er jeg opptatt av «potensialkompetanse» – det å bruke folks potensiale i nye arbeidsoppgaver på tvers av fagfelt.

Per-Steinar Karlsen, disiplinleder elektro og automasjon

Anne Kari

Jeg er sikker på at mitt stolteste øyeblikk i karrieren er åpningen av E18-tunnelen mellom Kjørholt og Bamble. Det var et prosjekt som skulle ferdigstilles på bare ett år, men med litt tidspress fant vi en god driv, spesielt når vi jobbet så godt sammen med entreprenøren som vi gjorde.

Anne Kari Trøan, seniorrådgiver tunnel

Trainee-ordning

Våre traineer er ofte nyutdannede eller har noen få års arbeidserfaring. De har ferske og kloke hoder, og hjelper oss å se ting med nye øyne. Vi vektlegger at våre traineer får utfordrende arbeidsoppgaver som gir reell mulighet til å påvirke selskapet, samt god oppfølging fra engasjerte ledere underveis.

Nye Veier samarbeider med Trainee Sør, Trainee Innlandet og Intro Trainee. Siden selskapets oppstart i 2016 har over 20 traineer vært plassert ved våre ulike kontorer.

Les om Helenes erfaring som Trainee i Nye Veier her.

Nøkkeltall

Nye Veier består av kompetente og engasjerte mennesker med svært ulik bakgrunn.

165
Antall ansatte
30 %
Kvinneandel